Funkcionalnosti za pretplatnike naprednog pretraživanja Elektroničkog oglasnika javne nabave RH


Napredna tražilica

Nakon prijave korisničkim imenom i lozinkom, pretplatnici dobivaju mogućnost uporabe Napredne tražilice, kao što je prikazano na sljedećim slikama:

Napredna tražilica ima polja za pretraživanje koja možete međusobno kombinirati. Uz svako polje, kao što su "Naručitelj", "Predmet nabave", "CPV" i dr., nalaze se dodatne opcije čije su funkcionalnosti objašnjene u nastavku.

Napredna tražilica prikazana je na sljedećoj slici:

 


Bilo koja riječ − ako želite tražiti više pojmova unutar jednog polja;
npr. ako pretražujete po "Predmetu nabave" i upišete više pojmova "papir karton uredsk" i označite "Bilo koja riječ" → rezultati pretraživanja bit će ili "papir" ili "karton" ili "uredsk" u predmetu nabave.

NAPOMENA: pojmove odvajate jednim razmakom.


Ili − ako želite kombinirati više polja s „Ili“ logikom (dovoljno je da jedan od uvjeta bude zadovoljen da bi sustav vratio rezultat);
npr. ako postavite upit po "Naručitelju" i označite "Ili" te upit po "Predmetu nabave" i označite "Ili" → rezultati pretraživanja bit će ili traženi naručitelj ili traženi predmet nabave.


Osim zadanog − ako označite uvjet "Osim zadanog", tražilica će pronaći sve rezultate osim navedenoga;
npr. ako u polje "Naručitelj" upišete "Narodne novine" i uz to označite "Osim zadanog" → rezultati pretraživanja bit će sve objave, osim objava Narodnih novina.


Nema − ako označite uvjet "Nema", tražilica će pronaći rezultate koji nemaju upisan navedeni uvjet;
npr. ako uz upit "Mjesto isporuke" označite uvjet "Nema" → rezultati pretraživanja bit će svi oni koji nemaju upisano mjesto isporuke.

 

Na početku teksta − tražena riječ na početku teksta;
npr. ako u "Predmet nabave" upišete "papir" i odaberete opciju "Na početku teksta" → rezultati pretraživanja bit će ako se riječ „papir“ nađe na početku teksta predmeta nabave.


Bilo gdje u tekstu − tražena se riječ nalazi bilo gdje unutar teksta;
npr. ako u "Predmet nabave" upišete "papir" i odaberete opciju "Bilo gdje u tekstu" → rezultati pretraživanja bit će ako se riječ "papir" nađe bilo gdje u tekstu predmeta nabave.


Točna vrijednost − točno tražen pojam;

npr. ako u "Predmet nabave" upišete "papir" i odaberete opciju "Točna vrijednost" → rezultati pretraživanja bit će svi oni koji imaju u "Predmetu nabave" samo napisanu riječ "papir".


Kako biste postavili što kvalitetniji upit, tj. dobili što preciznije rezultate, koristite se svim potrebnim kombinacijama!


Jedinstveni rječnik javne nabave (CPV) referentna je nomenklatura koja se primjenjuje u postupku javne nabave, a istodobno osigurava istovjetnost s ostalim postojećim nomenklaturama.
Pravilnik o primjeni jedinstvenog rječnika javne nabave (CPV) objavljen je u Narodnim novinama br. 6 od 13. siječnja 2012.


Spremanje kriterija

Nakon što ste otvorili Naprednu tražilicu, česte upite možete pohraniti u "kriterije pretraživanja", kao što je prikazano na sljedećim slikama:

1. definirajte kriterij upotrebljavajući Naprednu tražilicu,

2. za 200 posljednjih rezultata kliknite gumb "Traži",

 


 

3. kliknite ikonu za spremanje kriterija (filtra)
4. upišite naziv kriterija (filtra)

5. kliknite gumb OK kako biste spremili kriterij (filtar)Za brisanje kriterija odaberite opciju X.

Za učitavanje kriterija odaberite zelenu kvačicu. 

Svakodnevno dobivanje rezultata e-poštom po kriterijima pretraživanja

Nakon što ste spremili "kriterije pretraživanja", možete odrediti po kojim kriterijima želite svakodnevno dobivati e-poštu o objavljenim oglasima.

Odredite po kojim kriterijima želite svakodnevno dobivati obavijesti na sljedeći način:

1. u glavnom izborniku "PONUDITELJI" odaberite "Kriteriji"

2. označite po kojem kriteriju želite dobivati e-poštu s rezultatima pretraživanja i na taj ste način automatski spremili kriterij (vidi sliku):


Broj obavijesti koje možete svakodnevno dobivati e-poštom ovisi o vrsti odabrane pretplate.

Primjer jedne obavijesti koja se šalje e-poštom prema definiranom kriteriju pretraživanja:Prijenos (kopiranje) kriterija pretraživanja

"Admin pretplatnika" ima dopunsku mogućnost prijenosa kriterija (filtra) od jednog na drugog korisnika unutar iste organizacije.

 


NAPOMENE:

1. Funkcionalnost "Prijenosa kriterija" odnosi se na korisnike "Standardne" i "Poslovne" pretplate.

2. Osoba2 iz primjera, ako želi, treba označiti po kojem kriteriju želi dobivati rezultate.

 

Preuzimanje dokumentacije/Moji postupci

Nakon prijave u sustav, na "Popisu objava", odaberite jednu od objava kao što je prikazano na slici:Preuzimanjem dokumentacije ili odabirom ikone zvjezdice, navedeni postupak ulazi u rubriku "Moji postupci" (favoriti).
(izbornik: „Ponuditelji“ „Moji postupci“)


Nakon što ste uvrstili nadmetanje u rubriku "Moji postupci", indikator (ikona zvjezdice) promijeni boju.


 

Postupke koje ste uvrstili u "Moje postupke" možete pronaći u izborniku "Ponuditelji" "Moji postupci", kao što je prikazano na slici:Postupke za koje ne želite da se nalaze u vašim postupcima brišete odabirom polja "Ukloni postupak", kao što je prikazano na slici:


Poštovani korisnici, ako želite više informacija o uslugama naprednog pretraživanja Elektroničkog oglasnika javne nabave RH te kako se pretplatiti, obratite se Službi za korisnike na telefonski broj (01) 6652-899 ili na e-poštu eojn@nn.hr, radnim danom od 8 do 16 sati.