S obzirom na izvanredno stanje u kojem se svi nalazimo, najstrože je zabranjeno bilo kakvo okupljanje, pa samim time i okupljanje naručitelja zbog otvaranja ponuda.


Kako onda provesti otvaranje na siguran i društveno odgovoran način, bez da ugrožavate sebe, druge i cijelo društvo!?
Odgovor je korištenjem tehnologije koja nam je svima dostupna, stoga krenimo.


Naš savjet je da koristite Jitsi Meet (https://en.wikipedia.org/wiki/Jitsi)

Zašto?

1. Open-source i besplatan

2. Komunikacija je enkriptirana

3. Nije potrebno instalirati ništa na računalo



NARUČITELJ - KORACI ZA POKRETANJA SASTANKA

1. U pregledniku otvoriti: https://meet.jit.si/

2. Upisati naziv (mi ćemo koristiti sada "test) sastanka koji kreirate u Start New Meeting te pritisnuti GO nakon toga.

3. Nakon toga, nalazite se na stranici: https://meet.jit.si/test  > to je link koji ćete poslati ponuditeljima da vam se pridruže na sastanku.

4. Dole desno kada kliknete na ekran, iskočit će  mali "i" informacije mjehurić, gdje možete podesiti i lozinku ako želite, da  se nitko ne može priključiti vašem sastanku bez odgovarajuće lozinke.

5. Sam link, u našem slučaju: https://meet.jit.si/test i lozinku ako ste istu podesili, dostavite ponuditelju te ga uputite u datum i vrijeme održavanja sastanka.

6. Kada se svi prijave i kada se svi budete vidjeli, dole lijevo kada kliknete na ekran imate ikonu ekrana/računala, ta ikona znači: dijeljenje vašeg ekrana sa svim prisutnim. Nakon toga ako vi radite u Oglasniku, oni će svi vidjeti vaše računalo isto kao da su u sobi s vama i da gledaju projekciju na zidu.

Vodite računa da ako želite sudjelovati s glasom i videom, da morate dopustiti vašem pregledniku korištenje vaše kamere i vašeg mikrofona.

/ ako želite koristiti neki drugi program/alat/tehnologiju/platformu, to svakako možete, bilo da je to Skype, ZOOM ili nešto treće, na ovo je naš savjet iz gore već pobrojanih razloga.
/ za korištenje bilo koje tehnologije kao sredstva javnog otvaranja (jitsi meet ili nešto drugo) korisnička služba ne daje podršku


Najvažnije je, da još jednom ponovimo, u niti jednom slučaju, bez iznimke, ne smijete okupljati ponuditelje niti se smijete nalazite zbog otvaranja.
Budimo svi odgovorni i pridržavajmo se uputa.